Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Fietsendragers

Voor het transport van uw fiets en/of E-bike adviseren wij u een deugdelijke trekhaakdrager, het gaat erom dat u onder alle omstandigheden veilig deelneemt aan het verkeer. De fietsdrager voor op de trekhaak wordt ook steeds fraaier, qua vormgeving vormen onze fietsdragers van de merken Cykell, Uebler en Thule steeds meer een verlengstuk van uw auto. Ook qua functionaliteit zijn genoemde dragers steeds meer gebruiksvriendelijk, de zogenaamde snelkoppeling zorgt niet alleen voor een eenvoudige montage op de trekhaak, er is ook steeds minder kracht voor nodig om de drager goed te bevestigen. Door de introductie van de relatief zware e-bike is het gewicht van de drager steeds verder te gereduceerd, op deze manier wordt de kogeldruk niet overschreden. Uiteraard zijn bij Fiets en Fitness XXL by Jeremiasse bijbehorende oprijgoten, opberghoezen, wandbeugels en adapters verkrijgbaar!

De ANWB en consumentenbond testen regelmatig diverse trekhaakdragers, het laat zich raden dat wij uitsluitend beschikken over de topmodellen met de beste resultaten: 

Cykell T2 of T3

De Cykell is een aluminium fietsendrager die beschikt over een eenvoudig en gebruiksvriendelijke bevestigingssysteem. De fietsendrager biedt plaats voor 2 of 3 fietsen en wordt, dankzij het just click systeem, met 1 handeling op de trekhaak bevestigd. Het plaatsten van de fietsen gaat gemakkelijk door de uitschuifbare fietsgoten, ook de framehouders klemmen zonder problemen rond het frame. Uiteraard is de Cykell kantelbaar, de kofferbak is zo eenvoudig bereikbaar!

Uebler X-21

Een zeer gebruiksvriendelijke fietsdrager met niet alleen een laag gewicht, maar ook een klein formaat. Dankzij een knap ontwerp zijn wielgoten en verlichting naar binnen te klappen, waardoor een zeer compact pakketje overblijft. De drager is in de bijgeleverde beschermtas op te bergen. De X-21 is met een kantelmechanisme uitgerust. Fietsen en drager zijn te vergrendelen tegen diefstal. Handig is het ratelsysteem om de wielen vast te zetten.

Uebler F-22 

Eenvoudige bediening in combinatie met een laag gewicht vormen de basis van de Uebler F-22. De drager heeft een mooi design, vooral de achterlichten zijn zeer eigentijds en fraai vormgegeven. Zowel de wielgoten, de achterlichten als het u-profiel met de frameklemmen zijn in z’n geheel inklapbaar. Het eindresultaat is een zeer compacte drager met een bijzonder laag gewicht van slechts 12 kilogram. Het enige wat bij de Uebler F-22 ontbreekt is de kantelfunctie, wel kunnen de fietsklemmen en drager op slot.

Thule EasyFold XT

Uit de rijtest blijkt dat de Thule Easyfold XT zeer stabiel is, ook dankzij de goede frameklemmen en de strak verankerde wielen staan uw fietsen bewegingsloos op de drager. Ook wint de drager glansrijk op de onderdelen montage- en gebruikersgemak, de stabiliteit en gewicht. De Thule EasyFold XT fietsdrager heeft een vernuftig mechanisme waarmee men de fietsdrager handig kan dubbelvouwen tot een zeer compact formaat. De fietsdrager met een gewicht van 17,1 kilogram is dankzij het handzame formaat toch makkelijk te hanteren. Door het hoge laadgewicht van maximaal 60 kilogram is de drager erg geschikt voor het vervoer van E-bikes. Heel handig is de kantelfunctie, die rechtopstaand met de voet is te bedienen, hierdoor is de bagageruimte van de auto makkelijk toegankelijk. 

Tip:

Bij het transport van met name e-bikes is het zeer verstandig om rekening te houden met de maximale kogeldruk van de trekhaak die onder de auto is gemonteerd. Het totaalgewicht van de fietsen plus drager mag de toegestane kogeldruk niet overschrijden. Deze kogeldruk staat meestal vermeld op het plaatje naast de stekkeraansluiting. Zo niet, dan kan de autodealer daar uitsluitsel over geven. Een te hoge kogeldruk door overwicht zorgt voor een overmatige belasting van de autovering en trekhaakbevestiging, tevens heeft het een negatieve invloed op rijeigenschappen en de stuurbekrachtiging.

Lees meer

5 resultaten

Sorteer op:  

Contact

Van de Spiegelstraat 82
4461 LN Goes
+31(0)113-216063
goes@fietsenfitness.nl

Openingstijden showroom

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 09:00u - 17:00u
Woensdag: 09:00u - 17:00u
Donderdag: 09:00u - 17:00u
Vrijdag: 09:00u - 17:00u
Zaterdag: 09:00u - 17:00u
Zondag: Gesloten

Openingstijden Werkplaats

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 08:00u - 18:00u
Woensdag: 08:00u - 18:00u
Donderdag: 08:00u - 18:00u
Vrijdag: 08:00u - 18:00u
Zaterdag: 09:00u - 17:00u
Zondag: Gesloten

Aangesloten bij

Social media

Klantenbeoordeling: 9,5/10 - 338 beoordelingen